item2b4
m2

• BARBARA KRESNIK,
• MATEVŽ BAJDE,
• MARINA GOLJA
• DAMIR KOROŠEC,
• FRANCI KREVH,
• TOMAŽ LOJEN,
• DAVOR PLAMBERGER
• DEJAN TAMŠE.

 

BARBARA KRESNIK

Barbara Kresnik je rojena v Ljubljani. Pri 6-tih letih se je začela učiti klavir pri prof. Alenki Naber, tolkala pa malo kasneje pri prof. Josipu Mihelčiču. Po diplomi na Akademiji za glasbo pri prof. Borisu Šurbku je odšla na študij na konzervatorij v Versailles (Francija). Pri prof. Sylviu Gualdi je si je pridobila diplomo »1.prix a l'unanimite« in posebno nagrado za najboljšo interpretacijo skladbe Jeana Aubina. Udeležila se je več seminarjev s svetovno znanimi tolkalci kot Keiko Abe, Igor Lešnik, Ney Rosauro, Evelyn Glennie in Nebojša J. Živković.

Od leta 1992 je zaposlena v orkestru Slovenske filharmonije, najprej kot tolkalka, zdaj kot namestnica timpanista. Nastopala je z več komornimi zasedbami, simfoničnimi orkestri in tudi kot solistka.

Največ dela trenutno posveti zasedbi Slovenski tolkalni projekt.

 

MARINA GOLJA

Svojo glasbeno pot je začela z igranjem klavirja, kasneje pa se je v glasbeni šoli vpisala na tolkala. V glasbeni šoli Fran Korun Koželjski je končala nižjo in srednjo glasbeno šolo, šolanje pa nadaljevala na Akademiji za glasbo v Zagrebu in leta 2008 z odliko diplomirala v razredu prof. Igorja Lešnika.

V letih 2004-2008 je bila članica tolkalne skupine Bing bang, s katero so veliko koncertirali in gostovali (Slovenija, Hrvaška, Španija, Francija, Avstrija, Švedska, Belgija, Tajvan, Kitajska,…) ter se udeležila mnogih seminarjev priznanih tolkalcev. Leta 2005 je na državnem tekmovanju Temsig prejela zlato plaketo in prvo nagrado, leta 2006 pa zlato plaketo na hrvaškem tekmovanju (absolutna zmaga).

Do danes je sodelovala z različnimi orkestri in zasedbami. Zaposlena je kot profesorica tolkal na GŠ Nazarje in GŠ Slovenj Gradec. Članica Slovenskega tolkalnega projekta je od leta 2012.

 

DAMIR KOROŠEC

Je nižjo in srednjo glasbeno obiskoval v Celju, študij pa je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Zagrebu pri prof. Igorju Lešniku. Prejel je zlato plaketo na tekmovanju mladih glasbenikov republike Slovenije, prvo nagrado na tekmovanju neklasičnih komornih skupin v Šibeniku, nagrado Ive Vuljevica, nagrado Hrvaškega društva glasbenih in plesnih pedagogov, nagrado hrvaške glasbene mladine, posebno rektorjevo nagrado, ter nagrado Percussive Art Society za najboljšo tolkalno skupino leta 2004.

Sodeluje z mnogimi orkestri in različnimi komornimi skupinami doma in v tujini.

Zaposlen je na glasbeni soli Celje kot profesor tolkal na nižji in srednji stopnji, kjer vodi tudi ansambel tolkal.

 

FRANCI KREVH

Franci Krevh je diplomiral iz tolkal na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Borisu Šurbku.

Je član Orkestra Slovenske filharmonije. V tem času se je predstavil tudi kot solist (Tan Dun: Paper Concerto,; Nina Šenk: Quadrum), komorni glasbenik (Tolkalni ansambel Slovenske filharmonije) in ustvarjalec ter povezovalec simfoničnih koncertov za mlade poslušalce.

Tolkala in tolkalna glasba predstavljajo središče njegovega poklicnega in prostočasnega zanimanja. Tako že vrsto let soustvarja programsko shemo Slovenskega tolkalnega projekta. Nove izzive išče z Ansamblom za sodobno glasbo MD7 ter ansamblom za staro glasbo Capella Carniola. Je soavtor Tolkalnega terminološkega slovarja ter vodja tolkalnih krogov (www.tolkalnikrog.si).

 

TOMAŽ LOJEN

se že od mladega ukvarja z glasbo in to je krojilo tudi njegovo glasbeno izobraževanje. Tolkala se je začel učiti na GŠ Fran Korun Koželjski in končal srednjo šolo v razredu Darka Gorenca. Po končani srednji šoli je odšel v Maribor na Pedagoško fakulteto, smer glasbeni pedagog k profesorju Martinu Bajdetu, nato pa na študij tolkal v Zagreb, kjer je v razredu prof. Igorja Lešnika diplomiral z odliko.

Je dobitnik več nagrad mladih glasbenikov Slovenije, dobitnik nagrade Percussive Arts Society, za najboljši akademski tolkalni ansambel, kot član biNg Bang-a tolkalnega ansambla Akedemije za glasbo v Zagrebu in Glasbene mladine Hrvaške s katerim je igral tudi na Percussive Arts Society International Convetion leta 2004 v Nashvillu(USA) in drugje po svetu. Poleg tega je dobitnik nagrade Ivo Vuljevič HGM in dobitnik posebne rektorjeve nagrade Sveučilišta u Zagrebu.

Kot solist ima za sabo veliko nastopov tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem in je substitut Slovenske Filharmonije, Simfonikov RTV Slovenija, Simfonikov Hrvaške radiotelevizije.

Tolkala poučuje že od svojega 20 leta. Trenutno poučuje na GŠ Velenje in GŠ Celje , tako se lahko posveti tudi seminarjem v tujini ali pa v Sloveniji. Predaval je že na Hrvaškem, Španiji… Njegovi dijaki in učenci so tako v Sloveniji kot tudi na mednarodnih tekmovanjih zelo uspešni.

 

DEJAN TAMŠE

Z glasbo se je pričel ukvarjati pri 6 letih, najprej s klavirjem. Srednjo šolo je zaključil v Velenju, pri prof. Darku Gorencu in prof. Martinu Bajdetu. Diplomiral je na akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Borisa Šurbka.

Dodatno se je izobraževal pri različnih mojstrih v tujini: John Beck – ZDA, Nebojša J. Živkovič – Nem, Ney Rosauro – Bra, Evelyn Glennie, Michael Skinner – VB, Igor Lešnik, Hrvoje Rupčič, Boško Petrovič – Hrv, Gunter Meinhart, Manfred Josl, Walther Grasmann, – Aut, Jean Geffroy – Fra in ostalih.

Poučuje na glasbeni šoli v Žalcu. Leta 2006 je na noge postavil mednarodni festival tolkalnih skupin – BUMfest, čigar umetniški direktor je še danes. www.bumfest.si

Igral je v Orkestru slovenske filharmonije in pri simfonikih RTV. Bil je član skupine 6pack Čukurja - Pimp Panters. Aktiven je ali je bil v jazz in komercialnih zasedbah: Funk You, Jan Plestenjak, velenjska Jazz selekcija. Sodeloval je pri nekaj zgoščenkah.

Od leta 1999 je aktivni član STOP-a, (slovenski tolkalni projekt). Leta 2005 je ustanovil dekliško tolkalno skupino ŠUS. Dejan igra s palicami Innovative Percussion, uporablja bobne BONE Cusom Drums in činele Dream Cymbals. Ima svojo spletno trgovino tolkal (www.dtdrum.com).

 

DAVOR PLAMBERGER

je svet glasbe najprej spoznaval preko učenja klavirja. Za tolkala se je navdušil v najstniških letih in od takrat naprej ostal zvest njihovi čarobni raznolikosti. Že od samega začetka šolanja je začel igrati in sodelovati v različnih orkestrih (Orkester slovenske filharmonije, Orkester slovenske vojske, Orkester SNG Maribor), že več kot trideset let pa je član Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje. Nastopa tudi kot solist in v različnih komornih zasedbah. Je ustanovni član zasedbe Slovenski tolkalni projekt s katero od leta 1999 uspešno nastopa tako doma kot v tujini. Vinko Globokar, Alojz Ajdič, Slavko L. Šuklar, Milko Lazar, Haruka Fuji, Ney Rosauro so samo nekatera imena skladateljev in tolkalcev s katerimi uspešno sodeluje že vrsto let. Poleg glasbenega ustvarjanja in poustvarjanja se posveča tudi pedagoškemu delu, saj poučuje tolkala na Gš Fran Korun Koželjski v Velenju in oddelku v Šoštanju, ter Gš Rogaška Slatina.

 

MATEVŽ BAJDE

Matevž Bajde je diplomiral iz tolkal na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Od leta 1997 je član Orkestra Slovenske filharmonije. Občasno sodeluje pri projektih sodobne glasbe (Neofonia, Festival Slowind idr.) ter muzicira z drugimi ansambli (Akademski pevski zbor Tone Tomšič UL, Glasbena mladina Slovenije) in orkestri. Igra tudi v Trobilnem ansamblu Slovenske filharmonije in je član Slovenskega tolkalnega projekta.

©2018 Slovenski tokalni projekt : : : Design: aparat.org

SToP uporablja činele in gonge Dream Cymbals

dreamlogoflag
Logo1

SToP uporablja udarjalke INNOVATIVE PERCUSSION

item2a3
item2a3 Izšla je prva zgoščenka slovenskega item2a3
item2a3
FacebookButton

Obisčite nas na Facebooku!

CDSTOPHorns1
m7
m6 item2b4 SToPCDCover3 item2b3 m10 SToPCDCover2 item2b2 SToPCDCover2 item2b2 item2b2 SToPCDCover2 item2b2 m6 CDSTOPHorns1