item2b4
m2

• BARBARA KRESNIK,
• MATEVŽ BAJDE,
• MARINA GOLJA
• DAMIR KOROŠEC,
• FRANCI KREVH,
• TOMAŽ LOJEN,
• DAVOR PLAMBERGER in
• DEJAN TAMŠE.

 

BARBARA KRESNIK
Barbara Kresnik je rojena v Ljubljani. Pri 6-tih letih se je začela učiti klavir pri prof. Alenki Naber, tolkala pa malo kasneje pri prof. Josipu Mihelčiču. Po diplomi na Akademiji za glasbo pri prof. Borisu Šurbku je odšla na študij na konzervatorij v Versailles (Francija). Pri prof. Sylviu Gualdi je si je pridobila diplomo »1.prix a l'unanimite« in posebno nagrado za najboljšo interpretacijo skladbe Jeana Aubina. Udeležila se je več seminarjev s svetovno znanimi tolkalci kot Keiko Abe, Igor Lešnik, Ney Rosauro, Evelyn Glennie in Nebojša J. Živković.

Od leta 1992 je zaposlena v orkestru Slovenske filharmonije, najprej kot tolkalka, zdaj kot namestnica timpanista. Nastopala je z več komornimi zasedbami, simfoničnimi orkestri in tudi kot solistka.

Največ dela trenutno posveti zasedbi SToP (slovenski tolkalni projekt).

Barbara igra s palicami VIKTOR in Pierre-Francois RESTA.

 

MARINA GOLJA
Svojo glasbeno pot je začela z igranjem klavirja, kasneje pa se je v glasbeni šoli vpisala na tolkala.V glasbeni šoli Fran Korun Koželjski je končala nižjo in srednjo glasbeno šolo, šolanje pa nadaljevala na Akademiji za glasbo v Zagrebu in leta 2008 z odliko diplomirala v razredu prof. Igorja Lešnika.

V letih 2004-2008 je bila članica tolkalne skupine Bing bang, s katero so veliko koncertirali in gostovali (Slovenija, Hrvaška, Španija, Francija, Avstrija, Švedska, Belgija, Tajvan, Kitajska,…) ter se udeležila mnogih seminarjev priznanih tolkalcev.

Leta 2005 je na državnem tekmovanju Temsig prejela zlato plaketo in prvo nagrado, leta 2006 pa zlato plaketo na hrvaškem tekmovanju (absolutna zmaga).

Do danes je sodelovala z različnimi orkestri in zasedbami. Zaposlena je kot profesorica tolkal na GŠ Nazarje in GŠ Slovenj Gradec. Že prej je kot substitutka igrala s Slovenskim tolkalnim projektom, redna članica pa je od leta 2012.

 

 

DAMIR KOROŠEC
Damir Korosec se je rodil 20.5.1978 v Celju. Nižjo in srednjo glasbeno je obiskoval v Celju, študij pa je nadaljeval na akademiji za glasbo v Zagrebu pri profesorju Igorju Lešniku. Prejel je zlato plaketo na tekmovanju mladih glasbenikov republike Slovenije, prvo nagrado na tekmovanju neklasičnih komornih skupin v Šibeniku, nagrado Ive Vuljevica, nagrado Hrvaškega društva glasbenih in plesnih pedagogov, nagrado hrvaške glasbene mladine, posebno rektorjevo nagrado, ter nagrado Percussive Art Society za najboljšo tolkalno skupino leta 2004.

Sodeluje z mnogimi orkestri in različnimi komornimi skupinami doma in v tujini. 

Je član skupine STOP (Slovenski tolkalni projekt), studijski glasbenik, solist in orkestralni glasbenik.

Zaposlen je na glasbeni soli Celje kot profesor tolkal na nižji in srednji stopnji, kjer vodi tudi ansambel tolkal.

 

FRANCI KREVH
Je diplomiral na oddelku za tolkala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Borisu Šurbku.

Je član različnih zasedb, s katerimi redno nastopa doma in v tujini: Orkestra Slovenske Filharmonije, tolkalne skupine Slovenski tolkalni projekt (SToP), ansambla za sodobno glasbo MD7 ter Komornega orkestra solistov (KOS).

Sodeloval je s številnimi vrhunskimi glasbeniki in zasedbami kot so Berhard Wulf, Manfred Menke, John Beck, Igor Lešnik, BBC Singers idr.

S tolkalno skupino STUDIO ZA TOLKALA je prejel Betettovo priznanje.

Odprtost in veselje do glasbe dopolnjujejo Glasbene urice s tolkali, ki jih pripravlja za najmlajše.

Več o delu in projektih Francija Krevha

kontakt: franci.krevh@gmail.com

 

TOMAŽ LOJEN
rojen 22. 4. 1978, se že od mladega ukvarja z glasbo in to je krojilo tudi njegovo glasbeno izobraževanje.

Tolkala se je začel učiti na GŠ Fran Korun Koželjski in končal srednjo šolo v razredu Darka Gorenca.

Poleg tolkal je naredil tudi nižjo glasbeno šolo iz klavirja pri Manji Gošnik- Vouk in tri razrede kontrabasa pri prof. Blažu Zupanu.

Po končani srednji šoli je odšel v Maribor na Pedagoško fakulteto, smer glasbeni pedagog pri profesor Martin Bajdetu, vendar je to končal v tretjem letniku saj je bila želja po igranju tolkal prevelika in je odšel na študij tolkal v Zagreb.

V Zagrebu je bil v razredu prof. Igorja Lešnika, kjer je tudi diplomiral z odliko.

Je dobitnik več nagrad mladih glasbenikov Slovenije, ene zlate, dveh srebrnih in ene bronaste, dobitnik nagrade Percussive Arts Society, za najboljši akademski tolkalni ansambel, kot član biNg Bang-a tolkalnega ansambla Akedemije za glasbo v Zagrebu in Glasbene mladine Hrvaške s katerim je igral tudi na Percussive Arts Society International Convetion leta 2004 v Nashvillu(USA) in drugje po svetu. Poleg tega je dobitnik nagrade Ivo Vuljevič HGM in dobitnik posebne rektorjeve nagrade Sveučilišta u Zagrebu.

Kot solist ima za sabo veliko nastopov tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem in je substitut Slovenske Filharmonije, Simfonikov RTV Slovenija, Simfonikov Hrvaške radiotelevizije. Trenutno pa je član Slovenskega tolkalnega projekta s katerim gostuje po mnogo državah.

Tolkala poučuje že od svojega 20 leta. Trenutno poučuje na GŠ Velenje in GŠ Celje , tako se lahko posveti tudi seminarjem v tujini ali pa v Sloveniji. Predaval je že na Hrvaškem, Španiji…

Kot profesor, so se njegovi dijaki in učenci udeležili veliko tekmovanj tako v Sloveniji kot tudi na mednarodnih tekmovanjih, kjer osvajajo lepe rezultate. Ker želi svojim učencem in dijakom predstaviti tolkala v najširšem pomenu besede, smatra da je izobraževanje v tujini na različnih festivalih in seminarjih, nujno.

 

DEJAN TAMŠE
Z glasbo se je pričel ukvarjati pri 6 letih, najprej s klavirjem. Po končani nižji glasbeni, je s tolkali nadaljeval na srednji glasbeni šoli Velenje, pri prof. Darku Gorencu in prof. Martinu Bajdetu. Diplomiral je na akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Borisa Šurbka.

Dodatno se je izobraževal pri različnih mojstrih v tujini: John Beck – ZDA, Nebojša J. Živkovič – Nem, Ney Rosauro – Bra, Evelyn Glennie, Michael Skinner – VB, Igor Lešnik, Hrvoje Rupčič, Boško Petrovič – Hrv, Gunter Meinhart, Manfred Josl, Walther Grasmann, – Aut, Jean Geffroy – Fra, …

Poučuje na glasbeni šoli v Žalcu.

Leta 2006 je na noge postavil mednarodni festival tolkalnih skupin – BUMfest, čigar umetniški direktor je še danes. www.bumfest.si

Leta je 1991 je prvič zaigral v orkestru slovenske filharmonije, naslednje leto tudi pri simfonikih RTV. Sodeluje z različnimi komornimi sestavi, tako doma kot v tujini. Bil je član skupine 6pack Čukurja - Pimp Panters. Aktiven je ali je bil v jazz in komercialnih zasedbah: Funk You, Jan Plestenjak, velenjska Jazz selekcija... Sodeloval je pri nekaj zgoščenkah.

Od leta 1999 je aktivni član STOP-a, (slovenski tolkalni projekt). Leta 2005 je ustanovil dekliško tolkalno skupino ŠUS.

Dejan igra s palicami Innovative Percussion, uporablja bobne BONE Cstm Dmn Drums in činele Dream Cymbals. Ima svojo spletno trgovino tolkal. www.dtdrum.com

kontakt: dejan.tamse@gmail.com

SToP uporablja činele in gonge Dream Cymbals

dreamlogoflag
Logo1

SToP uporablja udarjalke INNOVATIVE PERCUSSION

item2a3
item2a3 Izšla je prva zgoščenka slovenskega item2a3
item2a3
FacebookButton

Obisčite nas na Facebooku!

CDSTOPHorns1
m7
m6 item2b4 SToPCDCover3 item2b3 m10 SToPCDCover2 item2b2 SToPCDCover2 item2b2 item2b2 SToPCDCover2 item2b2 m6 CDSTOPHorns1