item8
item2b4
m2

SToP uporablja činele in gonge Dream Cymbals

dreamlogoflag

©2018 Slovenski tokalni projekt : : : Design: aparat.org

STOP NA KONCERTNEM ODRU
So vsakoletni koncerti, katerih program sestavljajo priznane skladbe za tolkala, ki se izvajajo na svetovnih odrih, pri nas pa še niso bila izvedena. Ta ciklus koncertov poteka že sedmo leto in prinaša najbolj zahteven in kakovosten tolkalni program.

Program je usmerjen zahtevni publiki oz. komornim (abonmajskim) koncertom.

 

MALA KUHINJSKA GLASBA
Ali ste vedeli, da lahko na koncertni marimbi istočasno igrajo kar štirje tolkalci? In da se lahko na kuhinjski mizi postreže z okusno skladbo?

Glasbeni teater, ki predstavi življenje z … ritmom.

Skupina SToP je pripravila nenavaden koncert, v katerem poleg splošno znanih tolkal uporabljajo vsakdanje predmete. Zanimiva predstava klasične tolkalne glasbe z ritmi vsakdanjega življenja. Preplet resnega koncertnega vzdušja z lagodnostjo zabave – pravi glasbeni dogodek!

Opazen delež skladb za ta glasbeni dogodek je napisal mednarodno uveljavljeni nemški skladatelj in tolkalec Manfred Menke. Ostale skladbe so prispevali Peter Šavli, člani SToP-a in drugi.

 

KANTATA PO SV. ELIZABETI
Kantata po sveti Elizabeti Turinški  je nastala ob praznovanju 800. letnice rojstva zavetnice cerkve, ki stoji v Slovenj Gradcu. 
Skladatelj Andrej Misson je ustvaril mojstrovino milosti, nežnosti in srčnosti. Tridelna kantata za mešani pevski zbor in tolkalno skupino skozi zgodbo o sv. Elizabeti odkriva in podaja glasbeni odnos med vokalom in tolkali. Avtorji glasbeno scenskega projekta vključujejo klasične prijeme s sodobnimi poudarki: moderno harmonijo, vokalno izraznost in pestrost, elektronska tolkala, gib in ideo projekcijo.

Izvajalci: SLOVENSKI TOLKALNI PROJEKT, Mešani Pevski zbor Carinthia Cantat, 
Ženski pevski zbor NOVA, Moški pevski zbor Adoramus

 

DRUGI PROGRAMI
so priložnostni in nastanejo največkrat ob povabilu organizatorja oz. druge glasbene (umetniške) skupine.

Tako smo izvedli zanimive koncerte z ansamblom SLOWIND, KOMORNIM GODALNIM ORKESTROM SLOVENSKE FILHARMONIJE, zborom CARMINO SLOVENICO, tolkalno skupino BING – BANG idr.

 

PROGRAMI ZA PODJETJA
Imamo bogate izkušnje pri sodelovanju na raznih predstavitvah, srečanjih in drugih prireditvah, ki jih pripravljajo agencije in podjetja sama. Skupaj z organizatorjem se trudimo pripraviti zanimiv in »unikaten« dogodek, ki bo pustil vtis pri sodelavcih in partnerjih.

Logo1

SToP uporablja udarjalke INNOVATIVE PERCUSSION

item2a3
item2a3 Izšla je prva zgoščenka slovenskega item2a3
item2a3
FacebookButton

Obisčite nas na Facebooku!

CDSTOPHorns1
m7
m6 item2b4 SToPCDCover3 item2b3 m10 SToPCDCover2 item2b2 SToPCDCover2 item2b2 item2b2 SToPCDCover2 item2b2 m6 CDSTOPHorns1